PLAN JE HERSTEL

PlanH staat voor: Plan je Herstel 
Je traint om sneller te worden, conditie te verbeteren, sterker te worden, je streefgewicht te behalen, om fit te blijven of om De Nijmeegse 4Daagse uit te lopen? Wat je reden ook is, je moet herstellen om blessures te voorkomen. 

WAT IS SPORTMASSAGE & SPORTTHERAPIE?
Een sportmassage is een klachtgerichte én deels ontspannende massage die zorgt dat het lichaam makkelijker kan herstellen. Omdat ik mijzelf niet alleen NGS sportmasseur mag noemen, maar ook MYOS Sporttherapeut, bestaat een sportmassage bij PlanH niet alleen maar uit masseren. Gelukkig maar, want een combinatie van de volgende technieken mogen wat mij betreft nooit ontbreken:

- gewrichtsmobilisaties
(bewegen van gewrichten)
- fascie stretch
- bindweefselmassage
- trigger point therapie; indien noodzakelijk.
(ook wel 'spierknopen' genoemd)

Deze technieken zorgen voor een betere aanvoer van zuurstof in de spieren. Gewrichten en spieren zullen hierdoor soepeler en vaak minder pijnlijk functioneren. Dit alles helpt om blessures makkelijker te herstellen én te voorkomen. Het is een misverstand dat een sportmassage altijd stevig en pijnlijk moet zijn. Juist omdat ik geschoold ben als sporttherapeut houd ik extra rekening met je mentale gesteldheid (stress).
Sportmassage zorgt niet voor genezing, maar wel voor een gunstiger herstel. 


SPORTMASSAGE ALLEEN VOOR SPORTERS?

Een sportmassage wordt gegeven aan mensen die klachten hebben door bijvoorbeeld een (sport)blessure, overbelasting, stress of juist ter voorkoming van klachten en blessures. Ook voor mensen met klachten die ontstaan zijn door een langdurig 'verkeerde (werk)houding' heeft een sportmassage een positief effect op het lichaam. Het vermindert spierspanning, stress en hierdoor pijn met als gevolg dat bewegen weer prettig gaat. Of je nu sport of niet, iedereen haalt voordelen uit een sportmassage. Herstellen geldt tenslotte niet alleen voor sporters. Ieder lichaam wordt belast. Kijk eens naar je dagindeling: Zit je veel achter je computer? Sta je de hele dag? Heb je weinig afwisseling of zwaar werk? Ook daar moet je lichaam van bijkomen. 
Sportmassage is dus niet alleen bedoeld voor sporters.


WAAROM EEN SPORTMASSAGE?

Een sportmassage wordt toegepast om het herstel van spieren en gewrichten te bevorderen, pijn en stress te verminderen. Ook kan een sportmassage leiden tot een betere nachtrust, een meer positieve mentale toestand, soepeler bewegen van gewrichten en verbeterde spierspanning.
 Sportmassage kan zorgen voor minder:

- overbelasting
- hoofdpijnklachten
- spierpijnen en krampen
- nek-, rug- en schouderklachten
- vermoeidheid en stijfheid van spieren


SPORTMASSAGE ALS BLESSUREPREVENTIE?

Jazeker! Door je regelmatig te laten masseren worden pijnlijke punten sneller herkend.
Vaak hebben we het dan over (latente en/of actieve) triggerpoints of bijvoorbeeld stijvere spieren en gewrichten.
Wanneer je sportmassage inzet als preventie kunnen deze punten sneller worden aangepakt. Hierdoor verklein je de kans op (pijn) uitbreiding en zul je op den duur minder last of zelfs géén klachten ervaren.


Mijn advies:
Voorkom klachten en Plan je Herstel!