Specialisaties

Sportmassage

Bij PlanH Sportmassage is het véél meer dan alleen maar stevig masseren.

Naast *NGS sportmasseur mag ik mijzelf ook MYOS Sporttherapeut en dryneedling therapeut noemen wat zorgt voor een schat aan aanvullende technieken en inzichten. Hierdoor worden veel verschillende (massage)technieken gecombineerd om een uitgebreide aanpak te bieden, zoals:

Fascia Stretch
Bindweefselmassage
Gewrichtsmobilisaties
Triggerpointtherapie
Dryneedling (alléén in overleg)
Medical/Therapeutisch/Kinesio Taping
 

Een ander voorbeeld is de bevoegdheid als sporttherapeut waardoor ik cliënten mag behandelen met klachten die voortkomen uit een hernia in de rug (Hernia nuclei pulposi). Niet elke sportmasseur is daartoe bevoegd. Gelukkig hoef je je daar bij PlanH Sportmassage geen zorgen om te maken.

Het doel is om pijn te verminderen, de mobiliteit te verbeteren en het herstel te bevorderen, wat essentieel is voor prestatieverbetering (ook in het dagelijks leven) en het voorkomen van blessures.

PlanH Sportmassage is er daarom voor iedereen. Van topsporter tot recreant. En zeker ook voor mensen die het lichaam veel te weinig belasten. 

hamstring massage
vuist massage
dry needling
_W1A6806
Scherm­afbeelding 2023-08-02 om 17.56.17

Dry Needling

Dry needling is een specialisatie die wordt gebruikt om spierproblemen, met name triggerpoints (spierknopen), te behandelen. Triggerpoints zijn gebieden van gespannen spiervezels die pijn, stijfheid en andere ongemakken in het lichaam veroorzaken. Bij dry needling worden dunne, steriele naalden direct in deze triggerpoints gestoken.


Het doel van dry needling is om de spanning en overactiviteit in de betrokken spieren te verminderen. Wanneer de naald wordt ingebracht, kan dit soms een lichte schok of spiersamentrekking veroorzaken. Dit wordt vaak beschreven als een "twitch response." Dit duidt op de aanwezigheid van een actief triggerpoint. Na verloop van tijd ontspant de spier en vermindert de pijn.


Het verschil met acupunctuur ligt in de benadering. Acupunctuur is gebaseerd op traditionele Chinese geneeskunde en richt zich op het herstellen van energiestromen in het lichaam. Dry needling is specifiek gericht op het behandelen van spierproblemen.


Pas na een duidelijke uitleg en toestemming van de cliënt pas ik dry needling toe. De behandeling kan op elk gewenst moment worden beëindigd zodat je zelf de controle houdt. Ongeveer 95% van de cliënten geeft aan dry needling als minder pijnlijk te ervaren dan ze oorspronkelijk hadden verwacht voordat ze de behandeling ondergingen. Een grote groep ervaart direct verlichting van de klachten.

Partners

Mijn doel is om blessures te voorkomen en om je zo goed mogelijk te laten herstellen. Soms is er meer nodig dan PlanH Sportmassage. In dat geval verwijs ik je graag door naar mijn partners.

Om je de garantie te geven van betrouwbaarheid, kennis en kwaliteit is PlanH Sportmassage aangesloten bij dé brancheorganisatie voor sportmassage: